Creștinii ortodocși au marcat ieri Ziua Mironosițelor, aceasta fiind considerată și Ziua Femeii Creștine. Zeci de enoriași din orașul Nisporeni au început sărbătoarea la biserică, unde au asistat la slujbă, dar și s-au închinat Icoanei Făcătoare de Minuni adusă din Ucraina.

”De obicei vin în toată duminica la biserică, la toate sărbătorile, dar astăzi este o sărbătoare mai deosebită pentru femei, se sărbătorește ca opt martie”.

”Este foarte importantă, fiindcă femeia, mâinile mamei. Femeia a născut, ce nu face femeia? Este ceva important pentru noi”.

Potrivit tradițiilor bisericești, femeile mironosiție sunt cele care în a treia zi după moartea lui Iisus Hristos au mers la mormânt să-i ungă trupul cu miresme, dar au descoperit că acesta a înviat. Așa că ele au fost cele, care au dat tuturor marea veste.

”Astăzi duminica a treia după Paște, Sfânta Biserică a rânduit să facă pomenirea femeilor mironosițe, femeile care au fost permanent alăturea de Hristos. Femeile care au fost permanent alturi când Hristos a pătimit și apoi femeile care au venit la mormântul lui Hristos. Se numesc mironosițe deoarece au fost purtătoare de miruri”, a spus parohul bisericii ”Adormirea Maicii Domnului” din orașul Nisporeni, Petru Ciobanu.

Enoriașii, care au asistat la slujbă, au avut posibilitatea să se roage la Icoana Făcătoare de Minuni Maica Domnului ”Kasperovska” din Ucraina, relicvă adusă în premieră în acest lăcaș de cult.

” M-am rugat pentru iertarea păcatelor, pentru familie. Ne rugăm pentru tot”.

” O icoană foarte bogată și o icoană cu putere de har foarte mare, fiindcă icoana s-a remarcat prin diferite evenimente din decursul istoriei. În primul rând a fost o icoană care s-a aflat în familia Kaperscoi de aceea și se numește Icoana Măicii Domnului Kaperscoia. În această familie icoana a fost cea care a făcut diferite minuni”, a specificat parohul bisericii ”Adormirea Maicii Domnului” din orașul Nisporeni, Petru Ciobanu.

Enoriașii se vor putea închina relicvei timp de o săptămână.