Veste bună pentru locuitorii satului Seliște. În mai puțin de două luni, oamenii vor avea apă potabilă la robinete, iar astfel nu vor mai fi nevoiți să care cu gălețile de la fântâni. Asta pentru că lucrările de construcție a stației de tratare și purificare a apei au ajuns pe ultima sută de metri. Unii săteni se vor putea bucura de apă la ei acasă chiar începând cu săptămâna viitoare.

Lipsa stației de tratare a apei dar și a apedcutului l-a determinat pe Grigore Ivanov în vârstă de 69 de ani să-și construiască propria fântână. Bărbatul spune că abia așteaptă să aibă și el apă potabilă la robinet.  

”Lasă să tragă să aibă apă toți în sat.  Eu am fântână bună în ogradă. De la un timp zic ia să îmi fac eu aparte, acum am de patru ani aparte,” a spus locuitorul satului Seliște, Grigore Ivanov.
De aceiași părere sunt și alți săteni care spun că au obosit deja să care zilnic câteva căldări cu apă de la fântână.

Deja asta că o să-mi pun în baie, una alta, va fi mai ușor, să nu mai umblu cu pompa, cu una alta. Să trag aici dinaintea casei ca să nu mai umblu de la fântână.”

Iată avem fântână aici și câte două căldări de apă. Nu avem apă. –Cine vă aduce apă? – Eu îmi aduc.”
Primarul localității, Victor Ivanov afirmă că în următoarele săptămîni, muncitorii vor instala conductele necesare care vor aduce apă în casele oamenilor.

”La momentul actual suntem la etapa în care construim stația de tratare a apei, apoi urmează conducta care e deja amplasată, să introducem apă potabilă în ea și în construcție mai avem circa 10 km de apeduct, ” a afirmat primarul comunei Seliște, Victor Ivanov.
Construcția stației de tratare a apei a început în 2016. Costul acestui proiect este de aproximativ 14 milioane de lei.