Veste bună pentru întreg personalul chirurgical al Spitalui Raional Nisporeni. În curând, și cea de a doua sală de operații va fi dotată cu utilaje performante, cu ajutorul cărora, va spori calitatea actului medicalAsta după ce instituția medicală a fost desemnată câștigătoare a unui proiect, în valoare de 1,7 mln de lei de către Compania Națională de Asigurări în Medicină.

Spitalul Raional Nisporeni dispune de există două săli de operații. Dacă în una dintre acestea intrevențiile erau la ordinea zilei, în cea de a doua, operații se făceau mai rar. Directorul Spitalului Raional, Lidia Crăciun afirmă că datorită proiectului câștigat se va îmbunătăți calitatea serviciului medical.

”Este important, deoarece era necesar să lărgim numărul de săli deoarece a crescut activitatea operatorie a doctorilor. Suntem foarte bucuroși și pentru noi și pentru pacienții noștri că am fost desemnați câștigători. Va fi procurat utilaj pentru dotarea sălii precum: masă de operație performantă, mașină de narcoz, lampă pentru operație, utilaj de sterilizare a instrumentariului chirurgical, tot ce este necesar pentru o sală de operații funcțională,” a comunicat directorul IMPS Nisporeni, Lidia Crăciun.

Anual, în cadrul Spitalului Raional se efectuează peste 1300 de operații.

Sursa: Canal 2 Nisporeni