Se pare că atacurile la persoane și injurăturile sunt punctele forte ale candidaților blocului ACUM. Putem trage această concluzie după comportamentul și răspunsurile oferite internauților pe una din rețelele de socializare.

Candidata blocului ACUM la electoralele din 24 februarie, Maria Ciobanu s-a arătat deranjată de comentariul unui internaut la o postare, iar ca replică a hotărât să îi răspundă într-un mesaj privat: „Aș putea să te acționez în judecată, dar nu doresc să îmi pun mintea cu o … ”soskă”. Cucul își cântă numele?” Întreabă Maria Ciobanu.

ciobanumaria

 

Maria Ciobanu s-a născut pe 10 martie 1953, în satul Găureni, raionul Nisporeni. Între anii 1972-1977 a studiat la Universitatea Pedagogică de Stat ”Ion Creangă” din Chișinău, după care a activat 2 ani ca profesoară la școala medie din satul Grozești, iar apoi ca director adjunct la școala medie din satul Seliște. Între 1982 – 1987 a fost inspector școlar la Direcția Generală de Învățământ, Tineret și Sport din Nisporeni. Apoi, timp de un an a fost profesoară la școala medie Nr.1 din Nisporeni. Din 1988 până în 1991 Maria Ciobanu a activat în calitate de director adjunct la gimnaziul din Nisporeni, iar în perioada 1992-1994 a revenit la Direcția Generală de Învățământ, Tineret și Sport din Nisporeni în calitate de director general. Din 1994 până în 2007 ea a fost profesoară la Liceul Teoretic ”Boris Cazacu” din Nisporeni, iar pentru perioada 2007 – 2010 a revenit din nou la Direcția Generală de Învățământ, Tineret și Sport din Nisporeni în calitate de director general.

În 2007 Maria Ciobanu a fost membră a Partidului Social Liberal, iar în 2008 a trecut în tabăra Partidului Liberal Democrat din Moldova, fiind inițial membră a Consiliului Organizației Teritoriale a PLDM Nisporeni, iar apoi membră a Consiliului Politic Național al PLDM. Din 2010 Maria Ciobanu este deputată în Parlamentul Republicii Moldova în cadrul fracțiunii Partidului Liberal Democrat din Moldova, membră a comisiei parlamentare „Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media”.