Cutia- cadou cu toate lucrurile necesare pentru nou-născuți continuă să ajungă la proaspetele mămici din raionul Nisporeni. Din decembrie și până acum, 58 de femei au primit darurile oferite în cadrul proiectului ”O nouă viață” realizat de Guvern.

Într-un glas, proaspetele mămici spun că darul este binevenit și le va fi de mare folos.

”Este un gest binevenit, este un plus pentru noi. Mă bucur că este cineva, care a contribuit, este un ajutor în plus. ”

”Un gest foarte plăcut. Prima dată primesc așa ceva și mulțumim celor care au contribuit. Ca orice mămică te pregătești din timp cu toate, dar atunci când îți dă cineva un ajutor ceva în plus. ”

În cutia -cadou se regăsesc mai multe obiecte pentru bebeluși, între care scutece, hăinuțe și lenjerie. Darurile sunt aduse de către angajații Maternității, după ce femeile aduc pe lume bebelușii.

”De la 1 decembrie 2018, orice mămică a fost foarte bucuroasă, a fost fericită. Chiar acesta este strictul necesar, chiar din prima zi de la naștere, noi avem cu ce îl asigura cu tot necesarul pentru copil. Mulțumim Guvernului pentru așa un suport bun pentru orice familie,” a spus asistenta  medicală a Maternității orașul Nisporeni, Efimia Moșnoi.

Coletul este repartizat atât la părinții care sunt cetățeni ai Republicii Moldova, cât și la străinii cu drept de ședere în țara noastră.

”Până acum de la 1 decembrie 2018 s-au repartizat 58 de cutii, acestea înseamnă toate nașteri. Într-adevăr este un cadou foarte frumos, foarte binevenit și este apreciat foarte tare de către mămici,  ele îl așteaptă, ele îl primesc a doua zi și eu văd că sunt foarte impresionate și foarte plăcut surprinse, ” șefa Maternității Nisporeni, Liuba Zgîrvoci.

Cutiile conțin produse în valoare de aproape două mii de lei. Programul ”O nouă viață” a fost implementat de Executiv, pentru a a încuraja femeile să nască, dar și pentru a crește rata natalității. Guvernul a preluat proiectul de succes al fundației lui Vlad Plahotniuc ”Edelweiss”. În doi ani, ”Edelweiss” a distribuit în jur de 30 de mii de cutii pentru bebeluși.