Doi inculpați, condamnați pentru proxenetism, s-au ales cu bunurile dobândite pe cale criminală confiscate. Valoarea totală acestora este de peste un milion de lei, transmite IPN.

Procuratura Generală menționează într-un comunicat de presă că, analizând practica de investigare și judecare a cauzelor de proxenetism, Procuratura a concluzionat că pedepsirea inculpaților fără a le confisca averile dobândite pe cale criminală reduce esențial scopul pedepsei penale de prevenire și descurajare a făptuitorilor în săvârșirea de noi infracțiuni.

În acest caz, inculpații au fost găsiți vinovați că, în perioada anilor 2013-2015, au organizat prostituarea, prin video chat-uri, a mai multor fete, închiriind în acest scop apartamente în capitală. Sumele încasate de la clienți erau virate într-un portmoneu virtual, proxeneții alegându-se cu profituri de circa 38 de mii de euro și peste opt mii de dolari.

Pe parcursul anului trecut, procurorii au asigurat confiscarea unui venit infracțional în valoare cumulativă de peste 48 de milioane de lei, rezultat din comiterea infracțiunilor.