Bugetul raionului Nisporeni va crește în 2019 cu zece milioane de lei. Astăzi, consiliul raional a aprobat în a doua lectură bugetul, care va constitui aproape 144 de milioane de lei. Cei mai mulți bani vor fi direcționați către sistemul educațional.

În 2019, Consililul Raional va cheltui pentru învățământ aproape 102 milioane de lei, adică 72 la sută din totalul banilor. Dacă este să vorbim față de 2018, suma este mai mare cu peste șapte milioane de lei. Urmează domeniul protecției sociale, către care au fost direcționați aproximativ 14 milioane de lei, ceea ce constituie 9, 6 la sută din buget. Ca și în sistemul educational, în anul care vine, sectorul va primi cu două milioane mai mult. Banii sunt preconizați pentru achitarea compensațiilor la transport pentru persoanele cu dizabilități, indemnizațiilor pentru copii adoptați, dar și pentru tinerii specialiști din învățământ. O atenție aparte va fi acordată și instituțiilor de cultură, artă și sport către care vor fi alocate peste 12 milioane de lei. O bună parte din bani vor fi utilizați pentru întreținerea bibliotecii raionale, a celor două muzee din Nisporeni și Iurceni. Președintele raionului, Ghenadie Verdeș, spune că cele trei sectoare sunt prioritare.

„Ne axăm să asigurăm servicii de calitate în primul rând în sistemul educațional, asistență socială conform atribuțiilor care ne sunt acordate nouă ca Consiliul Raional. Noi în luna februarie vom repartiza și soldul unde vom vedea care va fi la începutul anului 2019, vom avea și alte propuneri din partea consilierilor bineînțeles, sunt și alte măsuri care le punem ca plan, dar acestea sunt cele mai principale,” a afirmat  președintele raionului Nisporeni, Ghenadie Verdeș.