În 2019, bugetul orașului Nisporeni va crește cu trei milioane de lei. Consilieri orășenești au aprobat în a doua lectură bugetul, care va constitui aproape 17 milioane de lei. Cei mai mulți bani vor fi direcționați către instituțiile orășenești și anume 8,7 milioane de lei. Banii vor fi utilizați pentru achitarea salariilor.

În 2019, peste două milioane de lei vor fi cheltuiți pentru alimentația copiilor din grădinițe, dar și pentru centrele sociale.

„Cum bine cunoaștem bugetul Primăriei din anul acesta constituie puțin peste 17 milioane de lei. Ceea ce depășește cu peste trei milioane față de bugetul de anul trecut. Ne bucurăm că în decursul acestui an am avut performanțe atât în dezvoltarea infrastructurii prin dezvoltarea drumurilor, prin dezvoltarea obiectivelor turistice,” a afirmat primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu.

Pentru întreținerea drumurilor a fost alocată suma totală de 1,8 milioane de lei. În 2018, bugetul local a constituit 14 milioane de lei. La ultima ședință a Primăriei din acest an, pragul instituției a fost pășit și de copii grădinițelor din oraș, care le-au pregătit consilierilor mai multe colinde dar și urături.