Biserica Sfântul Nicolae din satul Boldurești, care are o istorie veche a ajuns într-o stare deplorabilă. Pereții acesteia sunt plini de fisuri atât în interiorul lăcașului sfânt, cât și la exterior. Pentru a schimba biserica la față, sătenii dar și autoritățile locale au decis să o renoveze cu forțele proprii. Aceștia au lansat o campanie de strângere a fondurilor, iar până acum, au reușit să adune 400 de mii de lei.

Biserica Sfântul Nicolae din satul Boldurești a fost înălțată în anul 1988 iar de atunci, lăcașul sfânt nu a fost renovat niciodată. Fisurile apărute atât în interiorul Bisericii cât și din afara ei au o lungime de peste un metru.

”Pe parcursul anilor, mă refer la timpul cât am fost eu aici, s-a făcut parțial doar. Acoperișul, pictura înăuntru, dar acum necesită o reparație capitală care este costisitoare. Au apărut pe pereții bisericii niște fisuri care duc până la temelia Bisericii și am ajuns la concluzia, am făcut și proiectul cu șapte ani în urmă ca să facem așa o consolidare și o reparație capitală a Bisericii,” a menționat  preotul, Zaharia Orbu.

Fisurile au apărut în urma unor alunecări de teren, care s-au produs în preajma teritoriului lăcașului sfânt. 

”Ei s-au exprimat că nu o să fie afectată Biserica, dar s-au exprimat în felul următor că sunt mișcări de teren și de asta au și apărut aceste fisuri. Ne-au dat un sfat ca să o consolidăm să facem așa un brâu și sus și jos de beton armat și inclusiv acoperișul. Am deschis  un cont al Bisericii, au fost donații destule în măsura care a fost posibilă fiecare. Avem o sumă de 200 și ceva de mii inclusiv primăria ne-au alocat tot 200 de mii, dar sub formă de materiale de construcție. Sperăm că anul acesta poate să fie posibil să începem lucrarea,” a specificat preotul, Zaharia Orbu.