Scările, care vor duce spre Crucea Mântuirii Neamului Românesc prind contur. Până acum, jumătate dintre acestea au fost deja amenajate. Lucrările de construcție au fost reluate recent și vor fi încheiate în ajunul Paștelui, ca enoriașii să ajungă cu ușurință la sfințirea bucatelor în Noaptea Învierii.

12 muncitori lucrează de dimineață și până seara la construcția celor două scări.

” Lucrăm operativ, cinstit, calitativ și ne străduim să dăm totul la timp. Și pe ploaie dăm bătaie și pe vânt noi lucrăm că noi trebuie să finisăm la timp.”

” Punem pavaj, punem scări, punem borduri, săpăm, pregătim totul să fie frumos și aranjat.”

Șeful șantierului spune că lucrările sunt de durată deoarece muncitorii nu folosesc utilaje, ci fac totul cu mâinele lor.

”Lucrarea este grea, pentru că se face totul manual nu ne permite tehnica să lucreze pe așa chiscuri în așa condiții. Plănuim până la Paște să dăm în exploatare, pentru că este Drumul Crucii și oamenii să poată merge,” a spus șeful șantierului, Mihail Șoldău.

Potrivit primarul orașului Nisporeni, Grigorie  Robu, sutele de trepte, care se întind pe o distanță de un kilometru și jumătate, urmează să fie iluminate.

”Asemenea proiecte sunt destul de mari de aceea o parte din acest proiect a fost finalizat,  s-a făcut anul trecut. Cea de-a doua parte o facem anul acesta. Până la zilele orașului ne propunem aceste scări să fie și iluminate și amenajate cu zonele de lângă scări să fie verzi,” a menționat primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu.

Construcția scărilor a început în toamna anului trecut, dar a fost stopată, ulterior, din cauza temperaturilor scăzute. Acestea vor face parte dintr-un traseu turistic numit ”Drumul crucii”, care va intersecta trei destinații atractive precum Mănăstirea Vărzărești, Crucea Mântuirii Neamului Românesc și Mănăstirea “Ștefan cel mare”. Costul total al proiectului este de două milioane de lei, bani alocați din bugetul statului.