Aproape 69 la sută din cetățenii Republicii Moldova sunt hotărâți să participe la alegerile din 24 februarie 2019. În același timp,aproape 43% sunt hotărâți să voteze cu un partid anume.

Datele se regăsesc într-un sondaj publicat astăzi de IMAS. Potrivit studiului 69% din respondenți sunt foarte interesați să participe la alegerile parlamentare din luna februarie.

asdasdaaaaaaaaa

Datele din sondaj mai arată că 50% din respondenți au spus că deja s-au decis cu cine vor vota în cadrul acestor alegeri, 14% vor decide în următoarele săptămâni de campanie, 18% vor decide în ultimele zile de campanie iar 15% chiar în ziua alegerilor.

În același timp, 34,4% din respondeți consideră că PDM este cel mai activ în campania electorală, 20,2% – PSRM, 10,5% – Partidul Șor iar 8,3% spun că cei mai activi sunt reprezentanții blocului electoral „ACUM” format din partidele PAS și PPDA.

graf3

Datele se regăsesc într-un sondaj realizat în perioada 19 – 31 ianuarie 2019, de IMAS la comanda Fundației pentru o Democrație Modernă. Eșantionul pe care a fost realizat sondajul a fost de 1507 respondenți, eroarea maximă fiind de +/- 2,5 %. De asemenea studiul a fost realizat în 112 localități de pe teritoriul Republicii Moldova.