Un italian a devenit cetățean de onoare al raionului Nisporeni. Vorbim despre antreprenorul, Antonio Sergenti, care acum 12 ani și-a deschis în orașul nostru o fabrică de confecționare a încălțămintei. Italianul s-a ales cu acest titlu datorită celor 500 de locuri de muncă create dar și pentru aportul adus bugetului local. Copleșit de emoții, bărbatul spune că la ai săi 60 de ani, este prima distincție de acest fel.

”Titlu de cetățean de onoare al raionului Nisporeni. Eu vreau să-l felicit și să-i doresc. Vreau să-i mulțumesc mult.  Și un buchet de flori din partea doamnelor.”

De mai bine de zece ani, Antonio Sergenti, antreprenorul italian participă activ la dezvoltarea economică a raionului. Acesta spune că Nisporeniul i-a plăcut de la prima vedere și nu regretă că a ales să-și deschidă un business aici.

”Am găsit un mediu în care ne-am regăsit bine, de la primul moment, am găsit o clădire în care am putut să ne desfășurăm activitatea și ne-am oprit aici, pur și simplu. Aici pot să spun că am găsit mai multe persoane bune decât rele. Sperăm să mergem în continuare și să avem mai multe persoane. Chiar vreau să măresc activitatea aici, ” a povestit antreprenorul italian, Antonio Sergenti.

Omul de afaceri spune că este pentru prima dată când primește o astfel de distincție și se simte onorat de aprecierea primită.

”Mulțumesc, mulțumesc din suflet. Nu mi s-a mai întâmplat niciodată, niciodată așa ceva în viață.”

”Sigur m-am simțit emoționat azi dimineață, nu am avut niciodată plăcerea asta să fiu numit cetățean de onoare, în viața mea. Am aproape 60 de ani și mi-a făcut foarte multă plăcere. Sper că, după cum a spus și președintele și domnul primar, am meritat treaba asta și asta e foarte important pentru mine, ” a mărturisit antreprenorul italian, Antonio Sergenti.

 

Autoritățile publice, care susțin că sunt și adevărați fani ai pantofilor creați la noi acasă, asigură că vor susține în continuare mersul afacerii.

”Eu deja de ceva timp, deja tradițional îmi cumpăr pantofi, este un stil de pantof pe care îl cumpăr numai de la înterprinderea Dvs. Vreau să vă asigur și pe viitor de susținerea noastră, a mea, a domnului președinte și ca cetățean de onoare, dar pur și simplu ca om, ca prieten, pe care noi vă apreciem destul de mult, ” a menționat primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu.

”Este cel mai mare antreprenor din raionul Nisporeni, are peste 500 de angajați. Este cel mai mare contribuabil pentru bugetul public național. Este un indicator pentru ceilalți agenți economici internaționali, locali, pentru a veni și investi în raionul Nisporeni. Cea mai mare problemă care o au dânșii este vorba de  forța de muncă, iar noi îi ajutăm prin intermediul primarilor din localitățile noastre pentru a-i indentifica, ” a afirmat președintele raionului Nisporeni, Ghenadie Verdeș.

Tot anul trecut,  încă două persoane au primit titlul de cetățean de onoare printre care antrenorul Grigore Brașoveanu și profesorul Ion Negură.04