Companiile lowcost Ryanair și Wizz Air au fost amendate de Consiliul Concurenței din Italia cu 3 respectiv 1 milion de euro pentru practici neloiale în ceea ce privește taxa pentru bagajul mare de cabină.

Autoritățile italiene declară că din cauza obiceiurilor de călătorie, prețul final plătit de pasagerii celor două companii va fi în majoritatea cazurilor mult mai mare decât cel promovat din cauza taxei suplimentare pentru „bagajul mare de cabină” percepută de Ryanair și Wizz Air, relatează boardingpass.ro

Conform autorităților din Italia, bagajul mare de cabină, pentru care Ryanair și Wizz Air solicită o taxă suplimentară, este un drept al pasagerului și reprezintă un element de bază pentru călători și ar trebui să fie inclus în tariful biletului.

Noile politici de bagaje adoptate de cele două companii la finalul anului trecut le oferă pasagerilor posibilitatea de a lua gratuit la bordul aeronavelor numai un bagaj mic de cabină.

Acest bagaj trebuie să aibă dimensiuni reduse care să le permită pasagerilor să-l depoziteze sub scaunul din față.

În lunile septembrie și octombrie 2018 autoritățile italiene au deschis două procese pentru aceste taxe suplimentare percepute de operatorii aerieni. Un proces similar a fost deschis și în România.