Patru drumuri din oraşul Nisporeni vor fi renovate capital în acest an în cadrul proiectului “Drumuri bune 2”. Vorbim despre strada Păcii, Varlaam, Industrială şi Adam. Porțiunile de drum selectate de autorităţile publice locale se află într-o stare deplorabilă, iar în aceste condiţii, circulaţia este una anevoioasă atât pentru şoferi cât şi pentru pietoni.

Ion  Josan are 17 ani şi este elev la liceul “Boris Cazacu” Pentru a ajunge la instituţia de învăţământ, tânărul în vârstă 17 ani este nevoit să traverseze strada Varlaam. Băiatul afirmă că atunci când plouă sau ninge, drumul este impractiabil.

’’Este nevoie de renovat acest drum pentru că vedeți ce drum este acum, nu putem, cu mare dificultate mergem. Este foarte greu și cu mașinile și pe jos. O să ajung la școală cu încălțămintea curată și o să pot merge mai ușor și mai liber,” a spus locuitorul orașului Nisporeni, Ion  Josan.

Și alți locuitori susțin că drumurile se află într-o stare deplorabilă.

”Foartea rea. Este glod după ce au săpat pentru gaz, apă, canalizare piatra care a fost sus a ajuns jos. Și iată când plouă este așa glod. O să fie mai bine dacă o să fie drum. Copiii se vor duce mai ușor la școală, când este glod până ajung la șosea sunt numai glod, dar până ajung la școală îndeosebi. O să mă deplasez mai ușor. O să ies mai ușor.”

’’Starea drimului este foarte rea. Un glod că nici nu poți ieși. Hai că oamenii cu mașinile mai pot ieși, dar așa trebuie să stai în casă.” ”Ne bucurăm. Cu mult mai bine o să fie.”

”Trebuie un drum special fiindcă vine apa de sus de pe șosea și se scurge și ea tot. Noi persoanele în etate mai puțin ieșim. O să fie binevenit, numaidecât binevenit. Este binevenit chiar uitați-vă chiar se vede drumul cât este de râu. Normal că o să fie bine, eu așa gândesc.”

Porţiunile de drum care vor fi renovate au fost selectate de consilierii orăşeneşti.

”Strada Păcii din fața fabricii de conserve până la strada Industrială. Varlaam să se facă legătura în spatele pe lângă Gaz Nisporeni, în spatele grădiniței pentru a putea descărca traficul rutier. La fel strada Păcii în fața fostei fabrici de conserve unde iarăși au fost începute careva lucrări anul trecut, dar nu au fost finalizate, dar anul acesta ne planificăm un sector de drum lat de cinci metri, integru fără plombări adică o să fie capital făcută și acesta este doar din componenta drumuri bune doi,” a afirmat primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu.

În acest an, în cadrul programului Drumuri bune 2 , în întreaga ţară, vor fi reabilitaţi 2.600 de kilometri de drum. În 2018, au fost reparate 1.600 de kilometri, iar investiţiile au depăşit 1,6 miliarde de lei. Anul trecut, în raionul Nisporeni, cu ajutorul programului au fost renovaţi 35 de kilometri de drum din 32 de localități din raionul Nisporeni. Programul Drumuri bune pentru Moldova a fost lansat anul trecut de Guvern, la iniţiativa preşedintelui Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc.