parc

Germanii vor oferi aproape trei milioane de lei pentru modernizarea parcului central al orașului Nisporeni. Banii vor fi utilizați pentru lucrările de pavare a locului de agrement. Astăzi, Primăria orașului a semnat un acord de grant cu Ambasada Germană în Republica Moldova. Costul total al proiectului de amenajare a pavajului este de patru milioane de lei, iar autoritățile publice locale vor acoperi restul cheltuielilor.

parc1

”De cele mai multe ori când se strică vremea este greu să folosești parcul, să alergi sau pur și simplu să te plimbi, de aceea am ales pavajul și nu oricare, dar unul de calitate înaltă, cu granule de granit, deoarece pe el este o aderență scăzută ceea ce înseamnă că este foarte greu să aluneci pe el și cel mai important este că pavajul este vibropresat. Mai exact ceea ce ar însemna că are o calitate înaltă, nu este pur și simplu pus în forme, ci are o perioadă foarte îndelungată,”  a afirmat primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu.

De asemenea, primarul orașului a menționat că pavajul care urmează să fie instalat va fi de o calitate înaltă. Grigore Robu a mai spus că lucrările de pavare vor începe în aproximativ două luni, iar până la sfârșitul verii, acestea vor fi finisate.  Suprafața totală a parcului este de 9.500 m2. Întreg proiectul a fost implementat prin Fondul de investiții sociale din Moldova.