Adrenalină, salturi spectaculoase şi mult … noroi. De aceste lucruri au avut parte motocicliştii care și-au dat întâlnire pe traseul Schinoasa în cadrul Campionatul European la Motocros categoria Juniori, organizat în premieră la Chişinău.

Amatorii de senzaţii tari au declarat că traseul ales a fost foarte dificil.

Participanţii au avut de parcurs un traseu de un kilometru şi 700 de metri cu urcușuri, coborâşuri, cu 17 trambuline și multe alte obstacole:

„Să participi la competiţii peste hotare este cu mult mai greu decât atunci când o faci acasă. Traseul nu îl cunoşti. prima dată îl parcurgi”.

Tot pe traseul Schinoasa s-au desfăşurat alte 3 competiţii: prima etapă a Campionatului Moldovei la categoria 65-85 de centimetri cubi, etapa întâi a Campionatului Țărilor Balcanice și Campionatul deschis la motocros, în memoria lui Iuri Gagarin.

De la competiţii nu a lipsit campionul naţional la motocros, Mihail Cociu: „Ieri am avut antrenamentele libere. Primul antrenament a avut loc nu aşa cu succes. Am avut o căzătură destul de nereuşită. Am probleme un pic şi cu piciorul, mă doare, clavicula. Am trecut calificările, m-am arătat bine. Am ajuns pe prima poziţie la calificări”.