Campania de înverzire a plaiului, lansată de Partidul Democrat, nu a fost trecută cu vederea nici de nisporenieni, care în acest weekend au plantat cinci mii de pomi. Aproape 180 de membri ai Organizației Teritoriale PDM Nisporeni, și-au lăsat acasă treburile casnice și s-au înarmat cu unelte necesare pentru a înverzi orașul Nisporeni. Puieți de arțar, tufărași și alte specii de copaci –toate au fost plantate pe teritoriul din preajma crucii Mântuirii Neamului Românesc. Democraţii au îndemnat toţi moldovenii să ia parte la înverzirea localităţilor în care trăiesc.

Deputatul democrat, care este și președintele Organizației Teritoriale PDM din orașul Nisporeni, Vasile Bîtca spune că au luat decizia de ca anume teritoriului care duce spre crucea Mântuirii Neamului Românesc să fie înverzit, mai ales că aici se preconizează un traseu turistic.

În teritoriul Republicii Moldova inclusiv și în raionul Nisporeni facem o activitate de plantare a copacilor în fiecare raion. Vrem să facem în preajma acestor scări ca natura să fie mai vie. Îndemnăm toţi locuitorii raionului Nisporeni să purceadă la asemenea activităţi pentru ca viaţa noastră să fie mai veselă atunci când eşti lângă un pom care îţi dă sănătate şi face ca mediul înconjurător să fie unul mai prielnic,” a îndemnat deputatul PDM, Vasile Bîtca.

”Trebuie să ne implicăm cu toții, toată societatea pentru a salubriza localitățile noastre. Acești copăcei care astăzi vor fi plantați, acești arbuști vor fi o amintire și pentru noi și pentru generațiile care urmează și să ia exemplu toți de la noi,” a afirmat  președintele raionului Nisporeni, Ghenadie Verdeș.

”Într-adevăr, la apelul Administrației Publice a dat curs Partidul Democrat și întreaga echipă a continuat ceea ce am început cu colectivul Primăriei și anume de a planta copaci și arbuști pe Drumul Crucii. Am turnat apă, am făcut găurile ca să rămână în istoria orașului, să rămână în istoria a acestui obiect frumos și cel mai important să sensibilizăm oamenii pentru a planta copaci,” a menționat primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu.

Anul trecut, în cadrul campaniei PDM „Împreună plantăm un viitor”, au fost sădiţi aproape un milion de copaci pe tot teritoriul țării.